donderdag 25 februari 2010

Wie heeft er ballen?

Sinds december 'werk' ik weer in een dierenasiel. 1 a 2 dagen per week schrob ik vrijwillig kennels en sta ik te kleumen op een tegelveldje met de harige monsters. Vreselijk leuk om te doen, maar onmogelijk om er niet bij betrokken te raken. 30 honden zitten er, waarvan een deel wisselend, maar ook een deel al erg, erg lang. De een heeft eigenlijk geen issues, maar is simpelweg kolossaal en snapt niets van een riem (Andor de mechelaar), de ander kost het heel veel moeite je te vertrouwen, waardoor je in eerste instantie nogal wat tandjes ziet. Als je geduld hebt en rustig blijft, is er helemaal niets aan de hand. Veel van de honden komen als vondeling binnen en hebben onbekende verledens. Soms kun je wel raden dat ze het niet zo leuk hebben gehad. Hoe kun je ze dan hun gedrag kwalijk nemen. Geen van de honden is onmogelijk, geen ervan heeft niet het recht op een eigen huis en een fijne baas. Maar ook geen ervan doet lief tegen een hondzoekende bezoeker.
George is zo'n onbegrepen kereltje. Hij is reuzelief, bijt helemaal niet, maar je krijgt ook geen aandacht van hem. Want hij wil balletjes! Zijn leven draait om balletjes! George is ook nog eens bere- en beresterk. Zijn ronde ribbenkast maakt hem een stoere hond, maar ook eentje die best lastig op een elegante manier uit te laten is. En o wee, als er langs de route een balletje ligt. Singleminded George vergeet op slag dat hij gezellig aan het wandelen is met baaslief. George vindt het niet zo leuk meer in de kennel. Hij stond je altijd kwispelstaartend op te wachten, maar inmiddels vindt hij het maar stom allemaal! Hij is ook nog eens uit zijn extra grote kennel verbannen door een stel oude dames, die zo nodig wilden hokken.

Kom, is er nou niemand die George begrijpt en in staat is hem een veilig balloos huis te geven? Wie heeft er echte ballen?Zie ook: http://www.ikzoekbaas.nl/dierprofiel/hond/1280

Geen opmerkingen:

Een reactie posten